آخرین اخبار از واکسن ایرانی کرونا
جارستان به نقل از روزنامه اعتماد؛وزیر بهداشت دو روز قبل در پاسخ به آخرین وضعیت تولید واکسن کرونا در ایران، وعده داد که «کاری خواهیم کرد کارستان که دنیا آن را خواهد دید.» کارستانی که وزیر بهداشت درباره آن وعده داد، همان توضیحاتی است که دیروز توسط مینو محرز؛ محقق اصلی پروژه تولید واکسن کرونای
جارستان به نقل از روزنامه اعتماد؛وزیر بهداشت دو روز قبل در پاسخ به آخرین وضعیت تولید واکسن کرونا در ایران، وعده داد که «کاری خواهیم کرد کارستان که دنیا آن را خواهد دید.»
کارستانی که وزیر بهداشت درباره آن وعده داد، همان توضیحاتی است که دیروز توسط مینو محرز؛ محقق اصلی پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شد و این متخصص عفونی در گقت و گو با ایسنا ضمن اعلام اینکه واکسن کرونای ایرانی به تازگی مجوز سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق را برای ورود به فاز مطالعات انسانی دریافت کرده، افزود: «اگر نتایج مطالعات انسانی این واکسن هم مانند فاز حیوانی آن خوب و موفقیتآمیز باشد، امیدواریم تا اواخر تیر ماه به تولید برسد. واکسن کرونای تولید شده، در واقع ویروس ضعیف شده و مانند واکسنهایی است که در کشورهای چین و روسیه ساخته شده است. مطالعات حیوانی این واکسن، نتیجهبخش بوده و بر موش، خرگوش و میمون آزمایش شده که بعد از پایان مطالعات حیوانی و نتایج موفق آن، مستندات به سازمان غذا و دارو ارایه شد که مورد تایید این سازمان قرار گرفت و کمیته اخلاق هم مجوز آغاز مطالعات انسانی آن را ارایه داه است و باید کلینیکال ترایال انسانی این واکسن را که سه مرحله دارد، آغاز کنیم.»
محرز درباره انتخاب داوطلبان برای آزمایش انسانی واکسن کرونا ادامه داد: «افراد داوطلب باید بین ۱۸ تا ۵۰ سال بوده، سالم باشند، بیماری خاصی نداشته باشند، قبلا به کرونا مبتلا نشده باشند و تست کووید۱۹ آنها هم منفی باشد. آنها باید واکسن را در دو دز تزریق کنند و مطالعه انسانی آن باید در سه مرحله انجام شود تا اگر در این آزمایشها هم، واکسن هم مصون بود و هم موثر بود، بتواند به تولید برسد. ایمنی این واکسن در بخش حیوانی خوب بوده و بالای ۷۰ درصد ایمنی داشته و اگر خیلی خوشبینانه فکر کنیم، در سال جدید و اواخر بهار میتوانیم این واکسن را داشته باشیم. واکسنهای کرونایی هم که در دنیا آماده شده تا بخواهد به دست ما برسد، زودتر از تیر ماه نخواهد بود. انشاءالله واکسن خودمان هم تا همان زمان یعنی تا تیر ماه نتیجه خواهد داد.»
اما اتکای وزارت بهداشت صرفا به تولید داخلی نیست و علاوه بر اینکه به گفته محرز، واکسن تولید ایران، زودتر از تیر ماه به دست مردم نمیرسد، تمهیداتی هم برای واردات واکسن در نظر گرفته شده از جمله اینکه دیروز، علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم خبر داد: دو شرکت دانشبنیان در حال تلاش هستند و از طریق دیگر و عضویت در صندوق کووکس هم ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دز در یک مرحله و حدود ۲۰ میلیون دز در مرحله بعد رزرو کردیم. از امریکا هیچ چیز بعید نیست اما کووکس متعهد شده تا واکسن رزرو شده به دست ما برسد که در مسیر تولید و واردات همزمان در حال تلاش هستیم. البته حتی کشورهایی هم که واکسیناسیون را آغاز کردند نباید از رعایت نکات بهداشتی غافل شوند.»
چند روز قبل هم معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام برگزاری اولین جلسه آمادگی برای حمل، انتقال و نگهداری واکسن کووید ۱۹ وارداتی به کشور گفت: «تعداد پنج فروند هواپیمای مورد نیاز واردات واکسن را آماده کردهایم و در حال بررسی هستیم که در هر هواپیما چند تن یخ خشک باید تعبیه شود که هواپیماها امکان واردات واکسن را داشته باشند. در فرودگاهها هم مکانهای مناسب برای نگهداری این محموله تعیین شد که این مکانها باید دمای منهای ۶۰ درجه داشته باشند. همچنین تعداد هواپیماهایی که توانایی حمل یخ خشک دارند را هم مشخص کردیم و با کارخانه یخ خشک هماهنگیهای لازم و با وزارت بهداشت هم مکاتبهای انجام دادیم که معیارهای فنی خود را برای جابهجایی محموله واکسن به وزارت راه اعلام کنند. ما برای واردات حجم بالای واکسن ظرفیت را آماده کردهایم و تعداد هواپیماهای قادر به جابهجایی واکسن و محل نگهداری واکسن هم جوابگوی حجم بالای واردات واکسن خواهد بود. هواپیماهای کارگو میتوانند این محموله را جابهجا کنند و شرکت هواپیمایی ایرانایر یک فروند هواپیمای کارگو دارد که امکان الحاق سه فروند دیگر را برای واردات واکسن کرونا خواهد داشت. در واقع، هواپیماهای پهنپیکر برای مدت زمان کوتاه میتوانند به هواپیماهای کارگو برای واردات واکسن کرونا تبدیل شوند و از این لحاظ مشکلی نداریم.»
به دنبال این اظهارات، مسعود مردانی؛ عضو کمیته علمی مقابله با کرونا هم در توضیح میزان مصونیت ایجاد شده بر اثر واکسن گفت: «میتوانیم با اولویتبندی، گروههای پرخطر را با واکسن وارداتی و سپس عموم مردم را با واکسن ایرانی در مقابل ویروس کرونا واکسینه کنیم. در حال حاضر بیش از ۱۵۰ کمپانی بزرگ دنیا با تمام سرمایه کار میکنند تا این واکسن را به دنیا عرضه کنند. مثلا کشور چین الان چهار واکسن، روسیه و امریکا هر کدام دو واکسن، اتحادیه اروپا چند واکسن را به دنیا عرضه کردند که همه آنها جواب داده و شاید تا یکی، دو هفته آینده سازمان جهانی بهداشت اجازه استفاده به خیلی از کشورهای دنیا به صورت عمومی بدهد و این جای امیدواری است که مردم دنیا هم باید به آن امیدوار باشند. کوشش دانشمندان جمهوری اسلامی ایران نیز از ابتدای این قضیه تا به حال برای ساخت واکسن ادامه دارد ولی قبل از اینکه حتی واکسن ما تهیه شود، کووکس که یک ارگان زیر نظر سازمان جهانی بهداشت است و در حال حاضر دوسوم کشورهای دنیا در آن ثبتنام کردند و وظیفهاش این است که از طریق کمکهای مردمی کشورهای ثروتمند، واکسن را در اختیار کشورهایی که اصلا ممکن است تکنولوژی ساخت واکسن را نداشته باشند یا پول خرید آن را نداشته باشند بگذارد، این واکسن را توزیع خواهد کرد و ایران هم یکی از کشورهایی است که عضو این نهاد است و سازمان جهانی بهداشت موظف است این واکسن را در اختیار ایران هم قرار دهد، اما قرار نیست که در همان ابتدا به همه ۸۰ میلیون نفر همزمان واکسن بزنیم. چنانکه سازمان جهانی بهداشت نیز اولویتبندی دارد که در مرحله اول اولویت با پرسنل پزشکی، افراد بالای ۶۵ سال و گروههای پرخطر است. اگر بتوانیم با واکسن وارداتی حداقل ۲۰ درصد جمعیت در اولویت را ایمن کنیم، واکسن تولید داخل هم به بازار خواهد آمد تا جمعیت بیشتری را تحت پوشش قرار دهد.»
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰